Festival korraldas väljaheited purki

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Näitus «Möh? Fui! Öäk! Ossa! Vau! Eesti kaasaegse kunsti klassika», mis avati eile Tartu kunstimuuseumi viltuse hoone ees paarisaja huvilise juuresolekul, annab taas võimaluse kohtuda 1990. aastate kõige skandaalsemate kodumaiste kunstiteostega. Nende hulgas on Jaan Toomiku installatsioon «15. mai – 1. juu­­ni 1992». Selle loomiseks on tarvitatud paberit, markerit, klaaspurke ja ekskremente .

Näituse kuraatori Rael Arteli selgituse kohaselt möödub tänavu selle teose valmimisest, eksponeerimisest ja hävitamisest 20 aastat, kuid kujutluspilt rahva mälus püsib siiski elav ja kütab kirgi. Seepärast otsustasid kunstifestivali korraldajad tähistada installatsiooni sünnipäeva ja korraldasid selle taasteostuse.


Näituse keskpunkt on 1990. aastatest pärit sõlmteosed, kaaluka osa moodustavad ka nende teoste miksid, remiksid ja kommentaarid, millest enamik on tellitud eesti noorema generatsiooni kunstnikelt spetsiaalselt kunstifestivali Art Ist Kuku Nu Ut tarvis.

Festivali teised kaks näitust avatakse täna: Chris Fitzpatricku (Antwerpen / San Francisco) kuraatoriprojekt «Sõida tasa üle silla» kell 17 galeriis Noorus ja tartlannast noore kunstniku Eike Epliku «Tüdruk, kes kõike armastas» kell 19 Y-galeriis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles