Kogudus taastas algse näoga allee

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Vahepeal oli Peetri kirik ju mitukümmend aastat metsa taga peidus,» märkis Peetri koguduse juhatuse esimees, agronoomi ja arboristi diplomiga Valdek Tagel.
«Vahepeal oli Peetri kirik ju mitukümmend aastat metsa taga peidus,» märkis Peetri koguduse juhatuse esimees, agronoomi ja arboristi diplomiga Valdek Tagel. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsuse eraldatud 760 euroga sai Peetri kirik tagasi väikestest elupuudest koosneva paraadallee ligilähedaselt samal kujul, nagu see ääristas peaukseni viivat kiviteed läinud sajandi kahekümnendaist aastaist kuuekümnendate lõpuni.


«Vahepeal oli Peetri kirik ju mitukümmend aastat metsa taga peidus,» märkis Peetri koguduse juhatuse esimees, agronoomi ja arboristi diplomiga Valdek Tagel (pildil). «Viimane foto korralikult pügatud alleest pärineb 1967. aastast. Ju läks pügaja varsti paremaile jahimaile.»

Kogudus lasi 19 vähemalt kümnemeetrist elupuud välja juurida ning istutas asemele Tartu puukoolist toodud tosin 7-8-aastast harilikku elupuud vorminimega Smaragd.

Tageli sõnul võinuks ju proovida ka vanu puid köndistada, aga sellega kaasnenuks nii või teisiti elupuude kuivamise risk. Pealegi oleks köndid uute võrsete pealekasvuni olnud mitu aastat koledad vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles