Tartu Jaani kirik jõudis Läänemere piirkonna imede konkursil finaali

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Jaani kirik.
Tartu Jaani kirik. Foto: Margus Ansu / Postimees

Turismialasel hindamisvõistlusel «Läänemere piirkonna kuus imet» jõudis koos 16 teise kandidaadiga finaali ka Tartus Jaani tänaval asuv Jaani kirik.

Kuus Läänemeremaade imet selgitatakse välja septembri lõpuni kestval hääletusel, vahendas Tartu pressiteenistus. Eestist jõudsid finaali veel Eesti laulupeod ja Tallinna vanalinn.

Finaalhääletus kestab 30. septembrini internetiaadressil http://www.6-bsr-wonders.net.

Iga hääletaja saab välja valida kuni kuus kandidaati, kellele ta annab oma hääle. Pärast valiku tegemist saabub hääletaja e-posti aadressile link, millel klikkides tuleb oma valik kinnitada. Vastasel korral hääl arvesse ei lähe.

Tartu Jaani kiriku tegevjuht Juhani Jaegeri sõnul on kiriku jõudmine hääletuse lõppvooru põhimõttelise tähendusega. «Mastaapsuselt võime ju näida võrreldes teiste kandidaatidega väikesed, kuid kultuurilooliselt kaalub 14. sajandist pärinev unikaalne terrakotaskulptuur välise suuruse üles,» leidis Jaeger.

Eestist osales konkursil kokku üheksa kultuuri- ja loodusobjekti. Lisaks finaali jõudnutele veel Soomaa rahvuspark, Kaali meteoriidikraater, Hiiumaa tuletornid, Narva kindlus, Kihnu saar ja
Kuressaare linnus. Kokku esitasid Läänemerd ümbritsevad riigid konkursile 65 kandidaati.

Võistluse võitjaid tunnustab Läänemere turismikomisjoni president 8. novembril Poolas Sopotis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles