Loodusmaja ajab juuri laiali

Katre Tatrik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodusmajale olid nurgakivi panemas rahastajate esindaja Andrus Pirso (pildil) keskkonnainvesteeringute keskusest.
Loodusmajale olid nurgakivi panemas rahastajate esindaja Andrus Pirso (pildil) keskkonnainvesteeringute keskusest. Foto: Kristjan Teedema

Eile keskpäeval sai nurgakivi Tartu loodusmaja aadressil Lille 10. Samas kohas algas Tartus loodushariduse andmine juba 59 aastat tagasi.



Loodusmajale olid nurgakivi panemas rahastajate esindaja Andrus Pirso (pildil) keskkonnainvesteeringute keskusest. Tema tegevust jälgisid Jüri-Ott Salm Eestimaa Looduse Fondist (tagant vasakult), Tartu keskkonnahariduse keskuse juhataja Janika Ruusmaa, ehitajate esindaja Juhan Varik ja Tartu linnapea Urmas Kruuse.

Loodusmaja, kuhu tulevad muu hulgas loodusklassid ja kasvuhoone, ehitab Merko Tartu. Maja peaks valmis saama järgmise aasta sügiseks.

Merko Tartu projektidirektori Juhan Variku sõnul olid eilseks lõppenud hoone süvendi kaevetööd ja 90 protsenti vundamenditöödest. «Järgnevad suuremahulised tööd on kiviseinatööd, raudbetoonelementide paigaldamine ning teraskonstruktsioonide ja puitelementide montaaž,» loetles Varik. Sarikapeoks lubas ta valmis olla juba enne jõule.

Tartu keskkonnahariduse keskuse juhataja Janika Ruusmaa sõnas, et pärast kuuajalist ehitamist on Merko graafikus. Ta rõhutas, et kuigi loodusmaja sai alles nurgakivi, kuulutatakse peagi välja ka hange maja ümbritseva pargiala väljaarendamiseks. Loodusmaja krunt plaanitakse kujundada koos loomemajanduskeskuse krundiga nii, et need moodustaksid terviku.  

Kännust inspireeritud loodusmaja kolmest harust oli eilseks kõige kaugemale jõudnud kasvuhoonetiiva ja lemmikloomatoa ehitus, nende seinad olid juba osaliselt püsti laotud. Maja harud peaksid sümboliseerima puujuuri.

Elu ja loodushariduse jätkumist tähistasid nurgakivi sisse pandud pinnas, sõnnik ja seemned.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles