Reform asus Tartu linnavolinike sissetulekuid kärpima

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnavolinike sisetulek võib veidi väheneda.
Tartu linnavolinike sisetulek võib veidi väheneda. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eelmisel neljapäeval esitas Tartu linnavolikogu Reformierakonna fraktsioon eelnõu, millega soovitakse vähendada linnavolinike hüvitisi 10 protsendi võrra.

«Otsuse vastuvõtmisel hoitakse kokku ligi veerand miljonit krooni ning loodame, et ka teised linnavolikogus esindatud fraktsioonid arvestavad praegust majandusliku olukorda ning toetavad seega meie hüvitiste vähendamise ideed,» ütles linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Neinar Seli pressiesindaja vahendusel.

Reformierakondlasest linnavolikogu aseesimehe Verni Loodmaa sõnul tuleb praegusel ajal kui linnavalitsus koostab lisaeelarvet ka volikogul kriitiliselt suhtuda oma kuludesse ning leida võimalusi lisa kokkuhoiuks.

«Kuigi volikogu külmutas liikmete hüvitised juba möödunud aasta detsembris, sunnib majanduse käekäik meid veelgi kärpima,» selgitas ta.

Loodma sõnul vähendatakse lisaks hüvitiste kahandamisele järgmisel istungil ka volikogu teenindavat personali ühe kolmandiku võrra. «Kõiki kärpeid arvestades plaanib linnavolikogu vähendada oma kulusid 20 protsenti,» lisas ta.

Kavandatav eelnõu soovitakse vastu võtta 26. märtsi linnavolikogu istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles