Jaak Aaviksoo võttis tööle Riho Illaku

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Illak
Riho Illak Foto: Sille Annuk / Postimees

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo võttis augusti alguses tööle Riho Illaku, kellest sai ministeeriumi rahandusosakonna investeeringute strateegia koordinaator. 

Riho Illak  töötas Aaviksoo alluvuses ka siis, kui Aaviksoo oli Tartu Ülikooli rektor ja kaitseminister.
Haridus- ja teadusministeeriumi avalike suhete osakonna konsultant Asso Ladva vastas Postimehe järelepärimisele, et investeeringute strateegia koordinaatori koosseisuväline ametikoht loodi haridus- ja teadusministeeriumi haldusala investeeringute strateegia kavandamiseks seoses Euroopa Liidu struktuuritoetuste finantsperioodiga aastatel 2014–2020.

Illaku ülesandeks on töötada välja ühtne metoodika õppeasutuste hoonete ja toetava taristu vajaduste kindlaksmääramiseks ja kvantitatiivseks hindamiseks.

Juhataja koondati

«Hindamiste alusel tuleb koondada andmed olemasoleva olukorra kohta õppeasutustes. Koostada ühtsel metoodikal põhinev perspektiivsete halduskulude hinnang ning teha analüüs olemasoleva olukorra ja perspektiivsete vajaduste kohta, mille põhjal saab teha soovitusi järgmise finantsperioodi investeeringute kavandamiseks,» teatas ministeerium.

Loodud ametikoha täitmiseks ei korraldatud avalikku konkurssi ning Riho Illak võeti tööle tema senist töökogemust arvestades. Ametikoht on moodustatud üheks aastaks. Samas otsustas ministeerium kaotada juunis rahandusosakonna juhataja ametikoha, millel töötas Rait Persidski.

Uue ametikoha puhul Tartu Postimehe õnnesoove vastu võttes hakkas Illak naerma. «Õnn on siis, kui noor inimene võtab naise või võidab loteriiga suure rahasumma, aga kui inimene vahetab töökohta, siis ta lihtsalt toimetab oma eluga,» kommenteeris ta. 

Pikaaegne koostöö

Illak töötas Aaviksooga üheksa aastat koos ka Tartu Ülikoolis, kui viimane oli rektor ja Illak haldusdirektor. 2010. aasta oktoobris, kui Aaviksoo oli kaitseminister, asus Illak tööle kaitseliidu peastaabi nõunikuna, tegeledes peamiselt organisatsiooni lasketiirudega.

Ka kaitseliidus sellist nõuniku ametikohta varem ei olnud ja kaitseliidu tolleaegse avalike suhete juhi Neeme Brusi sõnul ei korraldatud koha täitmiseks konkurssi. Kuigi Illakuga tehti kaitseliidus kolmeaastane leping, töötas ta seal vaid aasta.

«Panin nõunikuameti maha, kuna mind edutati. Kaitseliidus on kirjutamata reegel, et kui inimene valitakse keskjuhatuse liikmeks, siis ta ei ole samal ajal kaitseliidus palgatööline,» ütles Illak, lisades, et saigi oma ülesannetega aastaga hakkama. Kaitseliidu keskjuhatuse liikmena Illak jätkab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles