Soome mööblifirma kolis tootmise Tartusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil puitmaterjal.
Pildil puitmaterjal. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tartu üks suurimaid mööblitootjaid Velma Mööbel hakkab tegema Soome koostööpartnerile allhankeid.

Poemööblit valmistava Soome firmaga Puume on Velma Mööbel teinud koostööd juba 2010. aastast. Soome turul on Velma tegutsenud 1999. aastast. Nüüd lõpetab OÜ Puume tootmise Soomes ja kolib selle Eestisse. Selle tarbeks ehitati Tartusse Vasara tänavale 1100-ruutmeetrine tootmisosakond, millega lisandub 12 töökohta.

«Tootmise Eestisse kolimine ja professionaalne toodete valmistamine Eestis tagab kulutõhusa terviklahenduse,» selgitas Velma Mööbli juhatuse esimees Veljo Kiigemägi.

Seadmed häälestamisel

Põhiliselt köögi-, büroo-, meditsiini-, hotelli-, raamatukogu- ja koolimööblit tootev Velma Mööbel hakkab Soome firmale tootma kauplusemööblit. Seadmed on Eestis juba kohal, praegu häälestatakse neid ning tootmine algab oktoobris.

Velma Mööbli 2011. aasta toodangu maht oli 1,2 miljonit eurot, kuid Kiigemäe hinnangul kasvab see uue osakonna avamisega kahekordseks.

Tootmise Eestisse kolimisel ja Soome firmalt vajalike seadmete ostmisel tehti koostööd Swedbanki ja Kredexiga, kellest viimane käendas Velma laenu. Ühtekokku on Kredex tänavu käendanud Tartus ja Tartumaal 5,5 miljoni euroga 38 ettevõtte finantskohustusi.

Ettevõtted olgu julged

«OÜ Velma Mööbel on tubli mööblitööstusettevõte, mis on viimastel aastatel jõudsalt käivet kasvatanud. Kredexi abiga tehtud investeeringute toel plaanitakse veelgi suurendada ekspordi osakaalu. Ettevõtte tugevuseks on pikaajalisele koostööle orienteeritud suhted koostööpartneritega,» tõi Kredexi ettevõtlusdivisjoni juht Lehar Kütt välja Velma Mööbli tugevused.

Ta julgustab teisigi Tartumaa ettevõtteid kasutama rahastamisvajaduse korral Kredexi tuge. Kredexi teenustest kasutavad ettevõtjad kõige enam laenukäendust, mis tagab kuni 75 protsenti laenu, liisingu ja pangagarantii summast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles