Arvutiguru Tõnu Samuel alustas kohtuteed väidetavate ähvardajate suhtes

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IT-ekspert Tõnu Samuel
IT-ekspert Tõnu Samuel Foto: Tiina Kõrtsin/ SL Õhtuleht

Põlvas algas sel nädalal kohus meeste üle, keda süüdistatakse selles, et nad mullu juunis tungisid tuntud IT-mehe Tõnu Samueli Räpina koju ja ähvardasid teda. Keerukas sündmuste jada sai väidetavalt alguse sellest, et üks kohtualustest müüs Samuelile avariilise sõiduki.


LõunaLehe andmetel otsustas Räpinas elav infoturbespetsialist Tõnu Samuel tunamullu, et sagedaste pikkade sõitude tarbeks on perre vaja korralikku autot. Sobiva masina, 1995. aasta Audi A8, ostis ta Põlvamaal elava Andrus Annuki käest.

Müüja lubas autoga 50 000 kilomeetrit muretut sõitu, ent ei kulunud kaua, kui auto vajas tõsist remonti ning koguni 100 000 krooni eest. Samuel esitas seepeale automüüja vastu kohtusse tsiviilhagi.

Too aga ei tahtnud Samueli pretensioonidega leppida ning mullu juunis tungis ta koos kaaslasega Samueli juurde koju. Pisut hiljem põles kahtlastel asjaoludel maha ka tüliõunaks saanud Audi.

Ringkonnaprokurör Ülle Hõrak süüdistas Põlva kohtumajas alanud protsessil Andrus Annukit omavolilises sissetungis vägivallaga või grupi poolt. Sama süüdistus esitati Aleksandr Gerbale, keda süüdistati lisaks veel kolmes varguses ja ühel korral kuritegelikul teel saadud vara omandamises ja turustamises.

Samueli ostetud sõiduki süütamises esialgu mehi ei süüdistata, kirjutab LõunaLeht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles