Kunstimajas näeb kolme uut kunstinäitust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu kunstimajas (Vanemuise 26) saab vaadata kolme uut näitust.

Maris Tuulingu isikunäitus «Välja arvatud sügis» on väikeses galeriis ja koosneb viimase paari aasta töödest.

«Need on hetked, inimesed ja olukorrad, mis on millegipärast mu mälupõhja pikemaks peatuma jäänud,» märgib kunstnik. «Olen need mälupildid lahti harutanud ja lõuendile jälle värvide abil oma käe järgi kokku seadnud, lootes tabada seda erilist või iseloomulikku, mis neis hetkedes varjul.»

Näituse pealkirja on tuletanud Maris Tuuling asjaolust, et sedapuhku pole pildile saanud ühtegi sügisest hetke.

Monumentaalgaleriis, kuhu avaneb uks kunstimaja õuest, on Saskia Kasemaa figuraalsete guašimaalide väljapanek. Kunstimaja suures saalis saab aga vaadata Raivo Kelomehe kuraatoriprojekti «Uutmoodi asjastamatus».

Kuraatoriprojekt koosneb Eesti kunstiakadeemia uusmeedia ja installatsiooni/skulptuuri õppetooli tudengite töödest. Autorina osalevad Taavi Suisalu, Evi Pärn, Lilli Tölp, Liisalotte Elme, Magnus Vulp, Hans-Gunter Lock, Mart Vainre, Aleksander Sprohgis, Chris Hales, Sten Saarits, Helmi Marie Langsepp, Kati Saarits, Taavi Rei, Liina Vetler ja Allan Tõnissoo ning ka Raivo Kelomees ise.
Kõike kolme näitust saab vaadata 26. augustini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles