Tartuff toob linnapilti muusikat ja kirjandust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Music Week korraldaja Helen Sildna
Tallinn Music Week korraldaja Helen Sildna Foto: TPM

Armastusfilmide festival Tartuff alustab koostööd muu­­sikafestivaliga Tallinn Music Week ja kirjandusfestivaliga Prima Vista, tuues filmiprogrammi kõrvale kirevat muusikat ja kirjanduskohtumisi.

Loomingulisse filmi-, muusika- ja kirjanduspaati on kaasatud ka Tartu loomemajanduskeskus, millest saab nii festivali staap kui ka kontserdipaik.

Tartuffi kunstilise juhi Kaarel Kuurmaa sõnul sai koostöö alguse soovist suurele inimhulgale, kes Tartuffilt läbi käib, pakkuda veel rohkem huvitavat ja sisukat kultuuri. «Seepärast kutsusime sel aastal appi ja igas mõttes uut sünergiat looma Tallinn Music Weeki korraldaja Helen Sildna ja Prima Vista eestvedaja Berk Vaheri.»

Fookus Lõuna-Eestil

Tartu muusikanädala korraldaja Helen Sildna arvates on Tartu loomemajanduskes-
kus ideaalne näide sellest, kuidas on väga oluline, et loo-mingulised inimesed oleksid koos ja neil oleks koht, kus olla, koos lõunal käia ja ideid vahetada.

«Nii tuli ka ühel ilusal kevadpäeval PÖFFi korraldaja Tiina Lokk oma meeskonnaga meie juurde jutuga, et mis te arvate, kui on augustikuu, selline soe sume suveõhtu ja siis oleksid kõik need Tartu ilusad baarid, kohvikud, terrassid, pargid täis filme, muusikat, kirjandust, teatrit, disaini, kunsti. See on ju selline asi, millest normaalne inimene vaimustubki – nii ka meie,» rääkis Sildna Tartu muusikanädala sünniloost.

Sildna rõõmustab, et Eesti muusikafestivalide raskuskese on sellega Tallinnalt ja Tallinn Music Weekilt ära nihutatud ja võõrkeelse nimega festivali kõrval on kasvamas eestikeelse nimega Tartu muusikanädal.

Kahel päeval, 9. ja 10. augustil, astub üles 21 Eesti artisti, kellest enamik on Tartust ja mujalt Lõuna-Eestist.

Stiilipiirideta programm

Festivalil saab kuulata väga erinevat muusikat Tartu kesklinna eri paigus, näiteks loomemajanduskeskuse rõdul ja hoovis, Antoniuse õues, Ülikooli kohviku klubis Jazz. Üles astuvad teiste seas ka Han­­naliisa «HU?» Uusma ja Jarek «Chalice» Kasar, Animal Drama, Mimicry, Tiit Kikas.

«Oleme tahtnud kokku panna uut ja huvitavat, uuenduslikku muusikat. Stiilipiire meil ei ole, nii et oleme haaranud programmi kõik, mis on hetkel oluline, hea, ilus ja eriline. Samuti ei ole meil ühte peaesinejat, vaid meie festivalil on kõik artistid võrdselt olulised,» rääkis Sildna.

Armastusfilmide festival Tartuff kestab 6.–11. augustini, Tartu muusikanädal on 9.-10. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles