Vana vaksalihoone uhked ootesaalid jäid avapeol tartlastele kitsaks

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mitusada tartlast kogunes täna hommikul Valga rongi väljumise ajaks vana vaksalihoone juurde, kus neid paraadtrepil tervitas meeleolukult vahvate muusikute punt Kõlisevad Relsid – vana vaksalihoone kauaoodatud taastatud 344-ruutmeetrised ootesaalid ja 21. sajandile kohased tualetid on nüüd tõesti valmis ja reisijate kasutada.

Pärast seda, kui ülikondades lõhnastatud ametimehed olid kõned pidanud, pääsesid huvilised ootesaalidesse. Seal avanenud vaatepilt ei jätnud kedagi külmaks. «Väga ilus,» kiitis Tartu viimane jaamaülem Evi Miller, kes Tartus seda nüüd unustusehõlma vajunud ametit pidas aastatel 1986–1997.

«Väga ilus, nagu Kadrioru lossi astud sisse, ainult laes pole pilte,» kiitis ka ootesaali kioskis infotöötajana ametis olev Haldi Lillo.

Ega midagi halba ole öelda ka peolaua kohta: pakuti šampanjat, mahla, kohvi, kiluvõileibu munaga, singirulle, keedumuna ja üht-teist magusat. Pidulisi oli nii palju, et ootesaalides oli raske liikuda. Aga keegi ei nurisenud, vastupidi: inimesed olid rõõmsad, meenutasid seal vanu aegu ja Liipriks kutsutud küllalt odavate hindadega jaamarestorani, kus mõnikord trehvas supi sisse ka prussakas.

Pikemalt saab vaksalihoone ootesaalide avapeost lugeda reedesest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles