Hansapulm on külalistele paras katsumus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansapulmas andis Tartu meer oma õnnistuse Ave ja Janno Kütile.
Hansapulmas andis Tartu meer oma õnnistuse Ave ja Janno Kütile. Foto: Kristjan Teedema

Täna, laupäeval kell 15 pärast raekoja kellamängu andis linnapea Urmas Kruuse hansalinnas Tartus oma õnnistuse Avele ja Jannole. Noored andsid abieluvande linnarahva silme all ja kannavad nüüdsest ühist perekonnanime Kütt.

Linnarahvale paistis selline tseremoonia meeldivat. Linnakodanikud Külliki ja Heli, kes sündmust purskkaevu juures kaesid, olid enda sõnul väga üllatunud, et tegemist oli päris pulmaga.

Prouad Anne ja Linda, kes varem hansapulmas käinud polnud arvasid, et selline üritus on küll väga tore, aga raekoja ette sattusid nad ikka rohkem laada kui pulma pärast. Antoniuse õuele pulmatrallile prouad ei kiirustanud. «Enam nii väga ei kepsuta,» naersid nad.

Pulmatantsudest ja rahvalikest mängudest loobusid ka pruudi õde Eve Schults abikaasaga ja onutütar Leen Saarinen, sest kartsid kontsade takerdumist laudpõranda pragude vahele. Peigmehe emal nagu ka paljudel teistel pidulistel sellist hirmu ei olnud ning tantsijatest ja mängijatest Antoniuse õuel puudust ei tulnud.  

Nii perekond Schults kui Leen Saarinen nautisid pulmamelu, kuid tunnistasid, et nende arvates on pulmaisa tähtsast sündmusest triatloni teinud. «Me oleme päev otsa jooksnud,» tunnistas Robi Schults. «Ja nende kingadega,» tõstsid naised oma kõrged kontsad maast kõrgemale.

Üks suuremaid pettumusi oli pruudi sugulastele see, kui nad pidid autode juurest kiiresti Raekoja platsile jooksma. Kohale jõudes kuulsid nad pruuti vaid «jah» ütlemas. «Mina karjusin kibe ja oligi läbi,» rääkis Robi Schults. Sellest hoolimata peavad nad pulma lahedaks ja on kindlad, et varsti on nad pettumused unustatud.

Vastne abielumees Janno on kasvanud Võrtsjärve ääres Rannus. Ta on lõpetanud Puhja gümnaasiumi ja sealt edasi alustas tööinimese karjääri. Janno on pikka aega tegelenud korvpalliga, mänginud Puhja Strohhis.

Tema abikaasa Ave on pärit Tartumaalt Meerilt, käinud Nõo koolis ja lõpetanud Elva gümnaasiumi. Oma tööelu alustas ta ettekandjana, kuid oma õiget ametit otsides sai ta koha Elva Haigla vastuvõtulauas, kus ta on töötanud viis aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles