Tartu raudteejaam sai kasutusloa

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaksalihoone kunagine lihtrahva ootesaal on nüüd kroonuhall nagu tsaariajal. Aastake tagasi oli õhus mõte panna siia saali ka keisrihärra pilt, aga nüüd on see mõte maha maetud. «Ei või iial teada, kelle õrnu tundeid see pilt võib riivata,» selgitas arhitekt Aivar Roosaar.
Vaksalihoone kunagine lihtrahva ootesaal on nüüd kroonuhall nagu tsaariajal. Aastake tagasi oli õhus mõte panna siia saali ka keisrihärra pilt, aga nüüd on see mõte maha maetud. «Ei või iial teada, kelle õrnu tundeid see pilt võib riivata,» selgitas arhitekt Aivar Roosaar. Foto: Sille Annuk

Täna andis Tartu linnavalitsus kasutusloa pikki aastaid remondiks suletud olnud Tartu vaksalile.

Tartu abilinnapea Argo Annuk ütles eilses usutluses Tartu Postimehele, et remont vastab igati ootustele ning ta ei näe põhjust, miks jätta kasutusluba väljastamata.

Vaksalihoone halb seisund oli Tartu linnal ja toona majas piletikassat pidanud Edelaraudteel aga eelkõige linlastel pinnuks silmas juba 2000. aastate alguses. Kuna linn ja rongifirma ei soovinud raudteejaama ära osta ega remonti ette võtta, pandi maja müüki ning selle ostis ettevõtja Rein Kilgile kuulunud firma Elikante 2003. aastal.

Aastate vältel maja tasapisi remonditi, ent reisijad ootesaali enam kasutada ei saanud. Lõpuks on remondiga jõutud sinnamaale, et lubada reisijad taas vaksalihoonesse.

Raudteejaama taasavamine on plaanis tuleval kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles