Kas vaksali remont vastab ootustele?

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas Tartu vanas vaksalihoones käinud komisjon jäi seal nähtuga rahule ja kas seal tuleb tõesti avapidu?

Argo Annuk
Tartu abilinnapea


Tuleb! Vaksalihoones nähtu oli väga ilus ja soliidne, seal jäi kõigest väga hea mulje. Vana jaamahoone algupäraselt taastamise kavandatud eesmärgist on ellu viidud 110 protsenti.

Tartlased ja meie külalised saavad ilusad ruumid, kus rongi oodata.

Nüüd on nii vaksali ootesaalide omanik, selle rentnik EVR Infra, reisijateveoga tegelev Edelaraudtee kui ka Tartu linnavalitsus huvitatud, et tehtu säiliks. Praegu on jaamahoones videovalve, kuid kõigil osalistel tuleb koos leida inimene või inimesed, kes seal toimuval pilku peal hoiaks.

Seega on ikka jaamaülemat vaja?!

Jah, kedagi on sinna vaja. Juba kas või sellepärast, et keegi peab vajaduse korral lahti tegema esimesel korrusel asuva invatualeti ukse. Paremat kätt jäävas ootesaalis tahetakse tulevikus korraldada näitusi ning ka üles pandavate piltide-asjade pärast on jaamahoonesse inimest tarvis. See inimene ei pea olema jaamaülem, ta võib seal ka kioskit pidada.

Kui rahvas jälle rohkem raudteejaamas käib, on sinna kindlasti vaja ka kohvikut ja korralikku söögikohta.

Kas teile jäi jaamahoones silma ka midagi sellist, mis oli tegemata, kuid peaks olema tehtud?

Mõned väiksed viimistlustööde sabad olid. Aga need saavad korda.

Millal tuleb vaksalis taastatud ootesaalide avapidu?

Täna on linnavalitsuse istung, mille üks päevakorrapunkt on vaksalihoone ootesaalidele kasutusloa andmine. Ma ei näe põhjust, miks kasutusluba andmata jätta.

Aare Käära, kelle firmale ootesaalid kuuluvad, on meile teatanud, et avapidu on teisipäeval, 24. juulil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles