Tartu Ülikoolis kujunes konkurss kõrgeimaks psühholoogia erialal

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone.
Tartu Ülikooli peahoone. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tänavuse sisseastumisperioodi kõrgeim konkurss Tartu Ülikoolis on psühholoogia õppekavale, mille ühele õppekohale kandideerib 17,2 inimest. Konkursilt järgnevad ettevõtluse ja projektijuhtimise (14,6), inglise keele ja kirjanduse (12,8), füsioteraapia (12,6) ning õigusteaduse (11,1) õppekava.

Kokku esitati Tartu ülikooli kandideerimiseks 12 175 avaldust, neist bakalaureuseõppesse 9775, magistriõppesse 1990 ja doktoriõppesse 304, täpsustas ülikooli pressiesindaja sisseastumisnumbreid.

Kui magistri- ja doktoriõppe avalduste hulk püsib stabiilsena, siis bakalaureuseõppe avalduste hulk on võrreldes eelmise aastaga pisut väiksem, mis on aga gümnaasiumlõpetajate osakaalu vähenemist arvestades ootuspärane, lisas Tartu Ülikooli vastuvõtu peaspetsialist Kaja Karo.

Ülikoolile teeb rõõmu, et suur osa medaliga gümnaasiumi lõpetanutest ning üleriigiliste olümpiaadide võitjatest soovib õpinguid jätkata Tartus. Tervelt 67 protsenti Eesti parimatest koolilõpetajatest on oma dokumendid viinud Tartu ülikooli.

Eritingimustel soovivad Tartu ülikooli pääseda 1227 gümnaasiumi medaliga lõpetanut ja 161 olümpiaadil osalenut.

Neist abiturientidest, kel vähemalt üks riigieksam sooritatud 90 või enama punkti peale, kandideerib Tartu ülikooli 61 protsenti. 100-punktise tulemusega riigieksameid teinutest ihkab ülikooli pääseda lausa 67 protsenti, rõõmustas Karo.

Vastuvõtu peaspetsialist lisas, et kuigi gümnaasiumilõpetajate hulk väheneb, siis Tartu ülikooli kandideerijate akadeemiline tase järjest kasvab. «Näiteks aasta tagasi kandideeris Eesti parimatest riigieksami sooritajatest Tartu Ülikooli 55 protsenti.»

Enim avaldusi bakalaureuseõppes esitati õigusteaduse (881), arstiteaduse (624), majandusteaduse (553), informaatika (463) ning inglise keele ja kirjanduse (453) õppekavadele kandideerimiseks.

Ülikool avaldab vastuvõetute nimekirjad hiljemalt 18. juulil sisseastumise infosüsteemis (SAIS). Karo paneb kõigile sissesaanutele südamele, et nad kinnitaksid oma soovi Tartu Ülikoolis õppima asuda hiljemalt 20. juuliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles