Tartu Ülikooli uus rektor jääb suvepuhkusest ilma

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna hommikul saabus tööle Tartu Ülikooli uus rektor Volli Kalm.
Täna hommikul saabus tööle Tartu Ülikooli uus rektor Volli Kalm. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Täna kell kümme allkirjastas Tartu Ülikooli uus rektor Volli Kalm koos senise rektori Alar Karisega ülikooli asjaajamise ja dokumentatsiooni üleandmise akti ning tõdes pärast seda lühikeses intervjuus, et tema sellesuvine puhkamine piirdub nädalavahetustega.

«Mul oli väike, aga ju vist naiivne lootus, et pärast rektoriks valimist vabastab teadusagentuuri nõukogu mu agentuuri juhi kohalt. Läks vastupidi, nad panid mulle kirja mõned asjad, mille pidin veel enne juuni lõppu ära korraldama, aga saan sellest täiesti aru,» ütles Kalm.

Paralleelselt otsade kokkuvõtmisega teadusagentuuris pühendas Volli Kalm juunis palju aega konsultatsioonidele Tartu Ülikooli uue rektoraadi võimalike liikmetega.

«Ma pole võtnud seda vägisi, ülemäära kiirustades,» lausus Kalm. «Alustasin prorektoritest, kes on akadeemilise kogukonna juhtfiguurid, aga rektoraat pole veel täielikult komplekteeritud ja otseselt pole ka ühtegi kuupäeva ees.»

Esimesed nimed saab avalikkus Kalmu sõnul peagi ametlikult teada ülikooli pressiteate vahendusel.

Alar Karis kinnitas, et annab Volli Kalmule ülikooli juhtimise üle kerge südamega ning oma kabineti täpselt sellisena, nagu selle viis aastat tagasi oma valdusse sai. Karis märkis, et viie aasta kestel ei teinud ta isegi kordagi oma kabineti ahju tuld.

«Ma ei põletanud seal ühtegi dokumenti,» poetas lahkuv rektor muiates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles