Partei tahab saata Kruuse ja Astoki Euroopasse

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Hannes Astok oli Kultuuripealinn Tartu 2011 projekti koordinaator.
Riigikogu liige Hannes Astok oli Kultuuripealinn Tartu 2011 projekti koordinaator. Foto: Margus Ansu.

Reformierakonna Tartu piirkond esitas oma kandidaatideks Euroopa Parlamendi valimistel riigikogu liikme Hannes Asto­­ki ja Tartu linnapea Urmas Kruuse, keda erakonnakaaslased on nimetanud ka tõenäolisimaks linnapeakandidaadiks sügisestel kohalikel valimistel.





Astok kinnitas, et tema soov europarlamendis Eesti heaks tööle asuda on siiras. Urmas Kruuse ütles, et tänab erakonnakaaslasi usalduse eest, aga peab ettepaneku üle mõtlema.



Astok möönis, et on tõepoolest pisut kummaline asuda korraga kahte jänest püüdma ja Kruuse peaks selgeks tegema, kumba ta soovib, Reformierakonna Tartu piirkonna juhatuse liige Margus Hanson viitas aga, et eurovalimistes võib Kruusele näha ka lisakampaaniavõimalust sügisesteks kohalikeks valimisteks, ehkki jutud, mida neil kahtedel valimistel räägitakse, on erineva sisuga.



Hanson selgitas, et kui ka Reformierakond peaks võitma eurovalimistel kõik kuus Eestile ette nähtud kohta – see ei ole aga kindlasti nii –, tuleb silmas pidada, et kinnises valimisnimekirjas on 12 kohta, seega on nimekirja viimaste ülesanne oma erakonnale hääli koguda.



«Eriti oluline on iga hääl lühikese nimekirja puhul,» märkis Hanson.


Urmas Kruuset kui eurosaadiku kandidaati kiitis pressiteate vahendusel ka reformierakondlasest ärimees Neinar Seli.



«Urmas on Tartu linna juhtinud kindla käega. Meil oleks küll kahju temast kui linnapeast loobuda, kuid euroopameelsete kodanikena soovime, et meil oleks tugev esindaja ka Euroopas,» seisis teadaandes.



Sealsamas kiitis europarlamendi saadik Toomas Savi Astokit  suurepäraste teadmiste tõttu e-riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles