Esimene elektritakso alustab täna

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikeettevõtja Ermo Kontson alustab tänasest taksosõitmist elektriautoga Nissan Leaf, mille ta hiljuti soetas Kredexi toetust kasutades.
Väikeettevõtja Ermo Kontson alustab tänasest taksosõitmist elektriautoga Nissan Leaf, mille ta hiljuti soetas Kredexi toetust kasutades. Foto: Sille Annuk

Väikeettevõtja Ermo Kontson alustab tänasest Tartus taksosõitmist elektriautoga Nissan Leaf, mille ta hiljuti soetas Kredexi toetust kasutades. Takso sai eile viimast kujunduslihvi, plafoon ja taksomeeter on peal, täna hommikul saab Kontson kätte viimased load.


Elektritaksot ei ole veel võimalik dispetšeri kaudu tellida, sest Kontson tegutseb üksikettevõtjana. Kont­son ütles, et tema autot võib leida peatustest, aga kuhu teekond päeva jooksul viib, on raske ette aimata.

Hinnakirja järgi hakkab elektritakso kilomeeter maksma 65 senti, sõidu alustamine 2.50 eurot ja ootetund 14 eurot – see pole Tartus kõige odavam hind, kuid ka mitte kõige kallim.

Kontsoni plaan on elektritaksode hulka kasvatada ja saada aasta lõpuks Elektritakso kaubamärgi alla kümmekond masinat.

Kõnealuse Nissan Leafi ostuhind oli 40 000 euro kandis, Kredexi toetus oli sellest 18 000 eurot.

Tartu ei ole kaugelt esimene linn, kus elektritakso sõitma hakkab. Näiteks Stockholmis alustas esimene elektritakso eelmise aasta maikuus, Jaapanis tunamullu. Neid on liikvel mujalgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles