Aprillis põlenud Tartu Inglisild sai remonditud

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlenud Inglisild
Põlenud Inglisild Foto: Martin Šmutov

Aprilli lõpul süütamise tagajärjel kahjustada saanud Tartu üks sümbolehitisi Inglisild on läbinud taastusremondi.

Toomemäel asuva puidust silla remondiga alustati nädalapäevad peale 21. aprilli öösel toimunud põlengut. Linnavalitsus eraldas reservfondist tulekahjus kannatada saanud silla remondiks ja restaureerimiseks 11 600 eurot.

Nüüdseks on OÜ Haspo lõpetanud Inglisilla põlengu tagajärgede likvideerimise ja kõik tules kannatada saanud detailid on vahetatud või taastatud. Korrastatud on ka Inglisilla raekoja platsi poolne külg, kus vahetati ja värviti üle sisemine laudis.

«Eriti meeldiv oli silla taastamistööde juures see, et AS Rait andis silla taastamiseks vajaliku puitmaterjali remontijale tasuta, mistõttu saadi silla juures ära teha rohkem töid, kui esialgu plaanis oli,» kommenteeris Tartu linnapea Urmas Kruuse. «Loodame, et lähiaastail leiame vahendid ka silla alumise osa remondiks - siis on linna üks tuntumaid arhitektuurimälestisi läbinud täieliku uuenduskuuri.»

21. aprillil öösel sai häirekeskus teate põlengust Inglisillal. Tules hävisid silla konstruktsioonid kahe ruutmeetri ulatuses, kuuma- ja suitsukahjustusi oli 10 ruutmeetri ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles