Muusika põimub sõnaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki-Sven Tüür
Erkki-Sven Tüür Foto: Jelena Rudi

Homsest pühapäevani käib Tartus 11. korda Eesti heliloojate festival. Jaani kirikus tuleb kuulajate ette viis põhiprogrammi kontserti ja kolm keskpäevast muusikaveerandtundi.

Sealsamas saab jälgida festivalikavasse liidetud «Ööülikooli» saatesarja salvestusi. Reedel on mikrofoni ees tänavuse festivali helilooja Erkki-Sven Tüür (pildil) ning laupäeval dirigent ja helilooja Andrus Kallastu.

Ühe kesksema sündmusena nimetavad festivali kunstiline juht Monika Mattiesen ja peakorraldaja Juhani Jaeger töötuba, mille annab Erkki-Sven Tüür reedel.

Festivali lõppkontserdil pühapäeval kohtuvad luuletaja Indrek Hirv ja elektro-akustiline kooslus Küberstuudio. Nii esiettekandes kõlavad teosed Märt-Matis Lillelt ja Monika Mattiesenilt kui ka Erkki-Sven Tüüri, Helena Tulve ja Tõnu Kõrvitsa helitööd vahelduvad Indrek Hirve luulega autori esituses.

Eelmistel päevadel on lisaks muule kavas Mart Siimeri, Andrus Kallastu, Tõnis Kaumanni, Malle Maltise, Taavi Kerikmäe ja Ardo Ran Varrese teoste esiettekanded.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles