Lapsed õpivad laagris ohutut käitumist

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sadakond noort Tartumaalt kogunevad maikuu viimastel päevadel Tartumaa tervisespordikeskusesse, et võtta osa ohutuslaagrist «Kaitse end ja aita teist».

Tartumaa koolide 6. - 8. klasside õpilastele korraldatud projektis peeti õppeaasta vältel koolitusi, kus erinevate valdkondade spetsialistid rääkisid noortele esmaabi andmisest, liiklusohutusest, meelemürkide kahjulikkusest, elektriohtudest, orienteerumisest ja käitumisest tulekahju ning teiste õnnetuste korral.

Lõuna päästekeskuse kinnitusel on projekti eesmärk arendada noortes tervist toetavat mõtteviisi, suurendada teadlikkust ja oskust ette näha ohtusid ning seeläbi vähendada vigastusi.

Lisaks loengutele ohutusest saavad end võistluspäevadel proovile panna nii praktilistes harjutustes kui teoreetilistes teadmistes. Muidugi ei puudu laagrist ka demonstratsioonesinemised ja üllatused.

Võistluslaagris osaleb 13 võistkonda kümnest koolist, kokku üle 100 noore koos juhendajatega. Päästeteenistuse, politsei, Punase Risti, maanteeameti, Elektrilevi OÜ, kaitseliidu, Tartu maavalitsuse ja orienteerumisklubi Ilves korraldatav ühine laager leiab aset 30 ja 31. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles