Laeva vald otsib uut vallavanemat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaks ja pool aastat Laeva vallavanemana töötanud Maris Aleksašin vaatab ringi uue töö järele, sest vallavolikogu viis liiget üheksast avaldasid talle umbusaldust.

«Meile ei istunud, mis vallavanem on vallas tegemata jätnud,» põhjendas Laeva vallavolikogu esimees Elviire Villa. «Ta oli vallavanemana kogenematu, ei tulnud meeskonna töölepanemisega toime.»

Umbusaldajad leidsid, et vallavanemal ja vallavalitsusel puudus igasugune initsiatiiv vallaelu arendamiseks.

«Vallal on vaid olemasolev raha, seda pole ühegi suure projektiga juurde tulnud,» selgitas Villa. «Rajasime koos Puurmani vallaga mittetulundusühingu, et saada hästi kiire internet, aga projekti dokumendid on vormistamata. Näeme, et jääme sellest toetusest ilma, sest töö on jäetud viimasele minutile.»

Aleksašini hinnangul tegid umbusaldajad üldistuse üksikjuhtumite põhjal. «Enne umbusaldamist polnud keegi nende probleemide pärast minu poole pöördunud,» ütles ta. «Ülikiire interneti projekti oleks saanud päästa. Kahtlen, kas uus vallavanem saab sellega juuni lõpuks hakkama.»

Meeskonnast rääkides märkis ta, et ametiajal on tal tulnud leida inimesi, kellel võtab töösse sisseelamine aega. «Mõne töötajaga oleksin võinud olla karmim küll,» tunnistas ta.

Laeva vallavolikogu kuulutas välja konkursi uue vallavanema leidmiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles