Lotte jõuab Ahhaa kinno neljamõõtmeliselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Joonisfilm / Artur Kuusi montaaž

Mai lõpuks saavad filmitegijad, Lotte-filmide autorid Heiki Ernits ja Janno Põldma valmis uue filmi «Ahhaa, Lottele külla», mis on esimene 4D-film Lottest. Koeratüdruk esilinastub Ahhaa 4D-elamuskinos selle kuu lõpus või uue alguses.

«Meilegi oli see omamoodi katsumus, sest see on meie esimene 4D-film ja kui hakata juba tegema, siis tahame seda väga hästi teha,» lausus filmirežissöör Janno Põldma.

Filmi «Ahhaa, Lottele külla» sisuks on Põldma selgitusel lepatriinu teekond väikse käbilennukiga läbi Eestimaa looduse Lotte juurde, kus lepatriinut ootavad pannkoogivirnaga Lotte, Bruno ja Albert.

Hingestatud sisu

«Väga lottelik, armas, lõbus ja hoogne film,» ütles Ahhaa 4D-elamuskino juhataja Kristjan Kapp, kes on näinud filmi poolikut varianti. «Kindlasti tuleb sellest uus menufilm meie kinos,» lisas ta.  

4D-filmi tellis Lotte loojailt Heiki Ernitsalt ja Janno Põld­malt Ahhaa varalahkunud juht Tiiu Sild, kes oli Ernitsa ja Põldma hea sõber.

«Tiiu soov oli, et kasutaksime seal filmis võimalikult palju Eesti taimi, seeni ja lilli, ning selles filmis ongi väga palju Eesti loodust,» rääkis Janno Põldma.

Tüüpilistest 4D-filmidest, mille sisuks kipub enamasti olema futuristlik rööbastel kihutamine, erineb mitmemõõtmeline Lotte-film Ahhaa 4D-kino juhataja Kristjan Kapi sõnul  hingestatuselt. «Seal on mardikad, mutid … ja sellist inimlikku mõõdet on rohkem,» lausus ta.

Ent Lottegi loost ei puudu 4D-filmile omane kihutamine ning eriefektid, nagu tuul ja veepritsmed.

Filmi lõppu mahub ehk isegi pannkoogilõhn, kuigi selle eriefekti saavutamine pole Kristjan Kapi selgitusel praegu veel päris kindel.  

Eestimaine maiuspala

Head Eesti 4D-filmid on Kapi sõnul justkui maiuspalaks kinokavas. «Eesti filme on alati väga hea meel näidata. Mida rohkem neid on, seda toredam, aga me ei vali filme kavasse lihtsalt selle pärast, et need on eestimaised, vaid ikka filmi enda järgi – film peab olema väga hea,» rääkis ta.

Lotte-film jääb Ahhaa 4D-kino kavva nii kauaks, kuni filmile vaatajaid jagub. «Kaks-kolm aastat peaks see kindlasti kinos jooksma,» märkis Kristjan Kapp.

Et Lottel on ka päris väikseid sõpru ning 4D-elamuskinno minekuks peab laps olema vähemalt 1,10 meetri pikkune, teeb kino Kapi sõnul päevas ka mõne seansi üksnes kolmemõõtmelisena. «Päris pisikestel on ohtlik kaasa liikuda, nii et neile teeme eraldi 3D-seansse – kolmemõõtmeline pilt ilma liikumiseta,» märkis Kapp.  

Kuus külastab Ahhaa 15-kohalist 4D-kino Lõunakeskuses 4000–5000 inimest. Seni kõige populaarsemad filmid on olnud «Kosmoseralli» ja «Lumesõit».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles