Emajõe ideevõistluse tööd jõudsid näitusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu raekojas linna infokeskuses on üleval näitus töödest, mis esitati Emajõe kallaste elustamiseks väljakuulutatud ideede võistlusele.

Tartu linnavalitsus korraldas ideevõistluse koostöös Eesti Arhitektide Liidu, Eesti Kultuurkapitali ja Tartu Kultuurkapitaliga. Mai algul oli näitus üleval Tallinnas Eesti Arhitektuurimuuseumis, kus kuulutati välja ka ideevõistluse võitjad.  Žürii andis välja kokku viis preemiat.

«Ideevõistluse eesmärgiks oli leida Emajõe ja selle kallaste aktiivsemaks kasutamiseks ruumilisi ning funktsionaalseid lahendusi, mis oleksid lihtsalt realiseeritavad ja toimiksid ka ärilises plaanis. Laekunud töödest saime uusi mõtteid, kuidas avalikku linnaruumi edasi arendada ning milliseid ettevõtmisi võiks Emajõe- äärsete alade elavdamiseks korraldada,» ütles žürii esimees abilinnapea Raimond Tamm.

Näitus jääb avatuks 10. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles