Lastefond aitab osta toidusegu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond asus toetama laste tserebraalparalüüsi põdeva 12-aastase Maarja kiudaineterikast sonditoitu, mille abil on lapse verenäitajad stabiliseerunud ning kaal hakanud tõusma.

Maarja põeb laste tserebraalparalüüsi, millega kaasneb ajukahjustusest tingitud füüsilise ja vaimse arengu mahajäämus. Lisaks on lapsel epilepsia ja neelamisraskused.

Laps vajab iga päev 1000 ml sonditoitu ning selle maksumus on kuni 200 eurot kuus. Toidusegusid haigekassa ei kompenseeri ning seetõttu tuleb vajalik summa lapsevanematel endil välja käia.

«Maarjat üksinda kasvatavale emale on see suur väljaminek ning tal soovitati pöörduda abi saamiseks lastefondi poole,» rääkis lastefondi tegevjuht Küllike Saar sellest, kuidas abivajaja nende juurde jõudis.

Heategevusfond katab Maarja sonditoidule minevad kulud esmalt käesoleva aasta lõpuni. Maarja on juba kolmas sellise haigusega laps, keda lastefond on toetama asunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles