«Nupp tööle!» aitab noori tööotsijaid

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor tööotsija. Illustreeriv foto.
Noor tööotsija. Illustreeriv foto. Foto: Peeter Langovits

Tööd otsivatel noortel on sellel kevadel taas võimalus spetsiaalse projekti kaudu endale rakendust leida.

«Nupp tööle!» on mõeldud neile 16–24-aastastele noortele, kes praegu ei õpi ega tööta. Projekti eestvedaja Kadri Seeder ütles, et uute kogemuste otsijatele eelistatakse aga ikkagi neid, kes tõesti tahavad tööd leida.

Projektis on kohti 180 noorele, kellest moodustatakse kuus rühma, üks neist ka Lõuna-Eestis. Just algas registreerumine, selleks on aega umbes kuu.

Suvetäis tegevust

Kadri Seeder rääkis, et varsti hakatakse end kirja pannutele helistama, et teha nendega esimene tutvus. Kõigepealt saadakse kokku esimesel suurel koosolekul ning ilmselt selgub suuresti alles seal, kes osalevad ja millised on nende huvid.

Noored jagatakse 30-liikmelistesse rühmadesse ning sellesama seltskonnaga minnakse suvekooli, osaletakse mitmetel koolitustel ning käiakse ettevõtetes ekskursioonidel.

Eraldi saavad noored käia töövarjuks ning kõik saavad ka individuaalset karjäärinõustamist.

Seedri sõnul üritatakse noortele kogu projekti võimalikult huvitavaks ja praktiliseks teha, sest näiteks koolitustel käsitletakse teemasid, mis võivad loenguna kuulates olla surmigavad ning niimoodi lihtsalt mööda külgi maha joosta.

Võib saada tööd

Projekti viimane osa on tööpraktika, mis võib kesta isegi kuni kaks kuud ja mille kaudu on hea võimalus töökoht saada.

Seeder ütles, et suurem osa firmasid, kes on projektiga ühinenud, teevad seda mitte lihtsalt heast südamest, vaid tagamõttega leida endale sobivad ja püsivad töötajad.

Registreeruda saab internetis aadressil www.nupptoole.ee, sealt leiab ka täpsemat teavet projekti «Nupp tööle!» kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles