Tartu Jaani kirik kandideerib Läänemere piirkonna imeks

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaani kiriku terrakotaskulptuurid.
Jaani kiriku terrakotaskulptuurid. Foto: Margus Ansu

Koos mitme teise Eesti tuntud ajaloolise objektiga kandideerib turismialasel võistlusel «Läänemere piirkonna kuus imet» nominentide hulka ka Tartu Jaani kirik.

Tartu linnavalitsuse teatel osaleb mai lõpuni toimuval internetihääletusel 65 turismiatraktsiooni kümnest Läänemere-äärsest riigist. Kandidaadid on jagatud kahte kategooriasse: loodus- ja kultuuripärand.

Eestist osaleb võistlusel üheksa kandidaati: lisaks Tartu Jaani kirikule veel Kuressaare
kindlus, Soomaa rahvuspark, Narva kindlus, Kihnu saar, Eesti laulupidu, Tallinna vanalinn, Kaali meteoriidikraater ja rahvuspark ning Hiiumaa tuletornid.

Hääletada saab kuni 31. maini aadressil http://www.6-bsr-wonders.net. Üks
inimene saab hääle anda kuni kuue kandidaadi poolt. Pärast valiku tegemist tuleb hääletaja e-posti aadressile link, millele klikkides tuleb oma valik kinnitada. Vastasel
korral ei lähe hääl arvesse.

Sihtasutuse Tartu Jaani Kirik juhatuse esimehe Juhani Jaegeri sõnul on kiriku taasavamisest möödunud seitsme aasta vältel Jaani kirik Eestis kiiresti tuntust kogunud ning külastatavus iga aastaga kasvanud. «Kiriku ja terrakotaskulptuuride erilisuse laiemaks teadvustamiseks on taolised hindamisvõistlused väga olulised.»

Tartu linnapea Urmas Kruuse kutsus kõiki hääletusel osalema ning ka Jaani kiriku poolt hääletama.

Jaani kirik on 14. sajandil ehitatud tellisgooti stiilis pühakoda, mida kaunistavad terrakotaskulptuurid on oma arvukuse, suuruse ja kunstilise taseme poolest ainulaadsed kogu Euroopas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles