Karlovlased puhastavad peoplatsi

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karlova Päevad.
Karlova Päevad. Foto: Kristjan Teedema

Karlova päevad algasid esmaspäeval ja on kulgenud planeeringute, nostalgia, filmi, kirjanduse, kunsti ja muu­­sika teemade toel reedesse, rohelise keskkonna päeva.

Karlova päevade korraldajad on programmi koostamisel silmas pidanud, et täna on ülemaailmne taimede lummuse päev.

Kell 17 jagab koduaia heakorrastamise kavandamiseks loomemajanduskeskuse majade hoovis (Kalevi 13, 15 ja 17) soovitusi karlovlasest maastikuarhitekt Edgar Kaare. Samal ajal algab lauajalgpalliturniir Lille majas (Lille 9).

Kell 18 läheb Kalevi 13 maja eest lahti rattaekskursioon. Karlova Seltsi eestvedamisel suunduvad huvilised vaatama karlovlaste aedu ja jõuavad tagasi matkasuppi sööma kella 20 paiku. Rattasõitjad näevad ka võistluse «Karlova ehe» nominente ehk teisisõnu tutvuvad tunnustatud hoonetega.

Täna talgud

Kell 18 algavad ka talgud peoplatsil loomemajanduskeskuse hoovis. «Kuna pargiala on alles loomisel, siis vajame kõigi Karlova päevade sõprade abi, et peoplats laupäevaks korda saada,» teatas korraldusmeeskonna nimel Anna Gramberg.

Peamiselt tuleb oksi kokku korjata ja platsi puhtaks riisuda. Osa rehasid on kohapeal, parem on aga oma reha ja töökindad kaasa võtta.

Homme pidu

Karlova päevade tänavune tipp on korrastatud platsil laupäeval. Päev ise aga algab tavakohaselt karlovlaste rongkäiguga kell 11.30 jõe ääres Sõpruse silla juurest. Kui jõge mööda saabuvad sõbrad Supilinnast on tervitatud, liigub rongkäik Jõe, Tolstoi, Tähe, Pargi ja Kalevi tänavat mööda peoplatsile.

Loomemajanduskeskuse pargis käib peomelu keskpäevast kella 17ni. Kavas on mitmekülgne lavaprogramm, meeleolukas laat, põnevad õpitoad suurtele ja väikestele, üles on seatud Karlova Seltsi infotelk.

Tegevust jätkub ka pühapäevaks, mil kavas on perepäev. Kell 11 algab laste- ja perehommik Anna Edasi kohvikus (Tähe 20). Kell 15 algab sealsamas kogumiku «Kirju Karlovast I» esitlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles