Piirissaare elanik Vitali Trots teatab: Jõmmu külastas Piirissaart

, Piirissaare elanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaal asuva Häädemeeste keskkooli noored sõitsid läinud nädalal lodi Jõmmuga Piirissaarele, isegi reedene kõva sadu ei rikkunud selle reisiseltskonna head tuju.
Pärnumaal asuva Häädemeeste keskkooli noored sõitsid läinud nädalal lodi Jõmmuga Piirissaarele, isegi reedene kõva sadu ei rikkunud selle reisiseltskonna head tuju. Foto: Vitali Trots

Piirissaare üks esimene turismirühm sellel aastal olid Pärnumaal asuva Häädemeeste keskkooli õpilased koos kahe saatjaga, kes tulid lodi Jõmmuga läinud nädala neljapäeva õhtul saarele ja järgmise päeva hommikul liikusid tagasi Tartu suunas.
 

Jõmmu madrus-asjaajaja Martin Tuul ütles, et lodi sõidab Tartust Piirissaarele seitse-kaheksa tundi. Praegu pole Emajõel ja Peipsil häda kedagi, neil saab hästi sõita.

Häädemeeste keskkooli õpilased pidasid juba eelmise õppeaasta alguses plaani külastada Peipsi järvel asuvat Piirissaart ja läks hästi, et pikalt mõtetes olnud plaan ka tegelikkuses teoks sai.

Kuuldavasti kirjutasid Häädemeeste keskkooli noored Piirissaare külastamiseks projekti ja said reisiks toetust keskkonnainvesteeringute keskusest.

Häädemeestelt pärit reisiseltskond tegi saarel ekskursiooni ja elas siin veidi laagrielu, isegi reedel vahetpidamata kallanud vihm ei suutnud ära rikkuda õpilaste suurepärast tuju.

Varem olid saareelanikud väga skeptilised turistide suhtes, nüüd võib täheldada isegi vastupidist. Nüüd suhtutakse meile külla tulijatesse mõistvalt, sest turistide vool Piirissaarele paratamatult iga aastaga aina kasvab ja kasvab.

Saarele on ka tekkinud inimesi, kes sooviksid arendada turismi majutuse pakkumise poole pealt, et saart külastavatel inimestel oleks siin ikka võimalik taskukohase hinnaga ööbida. Me saame turistidele pakkuda suitsuahjust tulnud kala ning lasta neil lõõgastuda omapärase arhitektuuriga saunas.

Suurem jagu Piirissaarest huvituvaid seltskondi on pärit Tartumaalt. Külalised üritavad saarel kas telkida või püüavad leida lahke kohaliku, kes oleks nõus neid mõni päev võõrustama.

Sageli tulevad külalised saarele mõttega kala püüda. Kuid on ka neid, kes soovivad siin lihtsalt puhata linnaõhust ja tänapäeva tsivilisatsioonist.

Kes pole huvitatud Piirissaarel pikemalt viibimisest, võib ka tulla Tallinna soome turisti kombel kas või üheks päevaks – hommikul reisiparvlaevaga Koidula saarele, õhtul sellega tagasi mandrile Laaksaarde ja sealt koju tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles