Politsei pidas kinni Tartu linnavoliniku Urbo Vaarmanni

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnavolikogu liige Urbo Vaarmann.
Tartu linnavolikogu liige Urbo Vaarmann. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu Postimehe andmetel pidasid Lõuna prefektuuri politseinikud teisipäeval kinni Keskerakonda kuuluva Tartu linnavolikogu liikme Urbo Vaarmanni ja talle on esitatud kahtlustus pistise võtmises ja kelmuses.

Tartu Postimehe infot kinnitas ka Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina, kelle sõnul peeti Urbo Vaarmann (35) kinni neljakümne kaheksaks tunniks ning on praeguseks vabaks lastud.

«Kuulasime ta kahtlustatavana üle selle nädala kolmapäeval. Isikut kahtlustatakse pistise võtmises ning soodustuskelmuses,» ütles selle aasta jaanuaris loodud politsei- ja piirivalveameti korruptsioonikuritegude büroo Lõuna talituse juht Riho Tamm.

Uurimise andmeil olid kuriteod toime pandud ajavahemikul alates 2010. aasta teisest poolest kuni käesoleva ajani. Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtiv Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Kristiina Laasi kinnitusel on nimetatud kriminaalasjas ka teisi kahtlustatavaid.

«Pistise võtmises on kahtlustatavana tänaseks üle kuulatud üks isik ning soodustuskelmuses neli, kellest üks on juriidiline isik,» kommenteeris ringkonnaprokurör Kristiina Laas.

Kahtlustuse kohaselt on pistise võtmine seotud kahtlustatava isiku tegevusega Tartu Linnavolikogu arengu- ja planeerimiskomisjoni töös. Pistise suurust ei ole praegu võimalik uurimise huvides avalikustada.

Samuti kahtlustatakse Vaarmanni selles, et ta taotles pettuse teel abikaasale kuuluva äriühingu nimel Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametilt (PRIA) rahalist toetust summas ligi 300 000 eurot. Uurimise andmeil on taotletud summa välja makstud osaliselt.

Tartu Postimehel polnud võimalik Urbo Vaarmanni kommentaariks tabada, kuna tema telefoninumber oli ajutiselt suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles