Raekoja plats ootab taimehuvilisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil tomatitaimed.
Pildil tomatitaimed. Foto: Sille Annuk

Aiandushuvilised võivad homme Tartus silmaringi laiendada, taimevahetuslaadal ülejääkidest lahti saada ja sealt ka endale midagi põnevat põllulapile kaasa viia.

Eesti Maaülikooli ja Tartu Ülikooli tippkeskuste, botaanikaaia, Tallinna Tehnikaülikooli ja Jõgeva Sordiaretuse Instituudi korraldatav taimede lummuse päev algab reedel Raekoja platsil kell üks päeval.

Samal ajal võib osaleda rõdukastide kujundamise praktilisel õppusel, istutada potti maitse- või toataimi või võtta Jõgeva Sordiaretuse Instituudi töötajatelt koju kaasa mugulaid ja juhiseid oma kartulisordi aretamiseks. Tund hiljem algab purskkaevu juurest esimene avastusretk kesklinna parkidesse.

Taimevahetuslaat algab kell kolm ja seal võivad kõik vahetada ettekasvatud taimi, üleliigseid seemneid või toataimi mõne teise huvitava taime vastu või siis oma taimed lihtsalt ära kinkida.

Kauplemine käib põhimõttel kaup kauba vastu või aitähi eest, rahaga laadal ei arveldata. Rohkem teavet päeva kohta on Tartu maheaednike kodulehel tootsipeenar.wordpress.com/uudised-blogi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles