Treener Üllar Kerde punktid Tartu korvpallile mõeldes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Kerde
Üllar Kerde Foto: Toomas Huik

1. Tuleks kokku kutsuda kompetentne korvpalliasjatundjate kogu, kes oskab ja tahab muuta Tartu korvpallisüsteemi.


2. Esindusmeeskond ei saa olla ülikooli all, kui seal vähemalt pooled mängijad pole üliõpilased.

3. Süsteem peab olema ettevaatav viie kuni kümne aasta peale (noored, duubelvõistkond, esindusvõistkond). Noortega tuleks osaleda kõigis võimalikes liigades ning kaasa tuleks haarata kogu Lõuna-Eesti korvpall.

4. Ülenurme Akadeemia on noorkorvpallurite keskus ja treenerite koolitaja (koostöös korvpalliliiduga teeb Lõuna-Eesti treenerite täienduskoolitusi).

5. Kasutades Tartu Ülikooli saab leida välismängijaid ka, kui neid siia õppima kutsuda (vähendab nii ka finantskoormust).

6. Koolitada oma treenereid, leides neile väliskoolitusi FIBA või välisklubide juures (Indrek Visnapuu näide), kindlasti kaasata oma noori treenereid esindusvõistkonna treeninguprotsessi (näiteks osalema treeningutel).

7. Luua Tartu esindusvõistkonna või kogu Tartu korvpalli jaoks oma klubi – Tartu Korvpalliklubi (väikesed klubid võivad jääda, kuid tööd teevad nad esindusvõistkonna heaks). Linna saadud raha on juba tasu mängijate andmise eest esindusklubile (muidugi tuleb alati rõhutada, millisest klubist ja mis treeneri juurest tulnud).

8. Klubi juhatuses peavad olema inimesed, kes tahavad aidata muuta korvpalli paremaks, mitte aga inimesed, kes vaid naudivad seda mängu.

9. Korvpalliklubi peab olema avatud – avatud ajakirjanikele ja linnakodanikele ning väga avatud sponsoritele.

10. Treeneriteks ja mängijateks saab ikka oma oskuste ja omaduste põhjal, mitte sugulussuhete ning tutvuste kaudu.

11. Muuta saab seda, mida on vaja muuta, ja muuta saavad need, kes oskavad ja tahavad seda õigesti teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles