Reformierakond kärbiks volinike tasusid

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnavolikogu esimees Verni Loodmaa leiab, et muude kärbete taustal võiksid väheneda ka volikogu liikmete hüvitised.
Tartu linnavolikogu esimees Verni Loodmaa leiab, et muude kärbete taustal võiksid väheneda ka volikogu liikmete hüvitised. Foto: Margus Ansu / Postimees

Säästukohti otsides käisid Tartu reformierakondlased välja mõtte kärpida linnavolinikele hüvitistena makstavaid tasusid, Tartu volikogu aseesimehe Verni Loodmaa sõnul võiks kärpe suurus olla 10–15 protsenti ja sellest saadav kokkuhoid suurusjärgus 300 000 krooni aastas.


Linnavolikogu liikmed saavad iga osaletud istungi eest 1169 krooni, komisjonidest osavõtu esimene tund maksab 100 krooni ja järgmine 75 krooni.



Linnavolikogu komisjoni esimees saab kuus 2761, linnavolikogu aseesimees 13 804 krooni. Volikogu esimehe Olev Raju hüvitis on 49 693 krooni ning see on arvestatud 75-protsendise koormuse puhul.



Volikogu kantselei juhataja Ülle Saar ütles, et üks istung läheb volikogule töötasude ja rendina maksma keskmiselt 77 000 krooni. Nii tema kui Loodmaa tõdesid, et vähem istungeid tähendaks linnale ka kokkuhoidu. See oleks aga hoop volikogu töövõimele.  Pealegi on linna põhimääruse järgi volikogule ette nähtud 20 istungit aastas.



Loodmaa ütles, et linnas nõutava kümneprotsendise kulude kokkuhoiu on volikogu juba saavutanud ka enne hüvitiste vähendamist, kuid et seda ei saa pidada piisavaks ja vähendamise võimalusi on veel. Ta lisas, et hüvitiste vähendamise eelnõu võiks volikogus arutusele tulla 5. märtsi istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles