Ahhaa võib saada uue juhi alles uuel aastal

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahhaa keskus pildistatuna õhust.
Ahhaa keskus pildistatuna õhust. Foto: Margus Ansu

Ahhaa nõukogu valis möödunud nädalal välja neli kandidaati, kelle hulgast alustatakse teaduskeskuse uue juhi väljaselgitamist. Uus juhataja asub tööle ilmselt sügisel või alles uuel aastal. 

Ahhaa nõukogu esimees, Tartu abilinnapea Argo Annuk ütles, et määratud tähtajaks esitas oma CV ja visioonikirja Ahhaa tuleviku kohta kümme inimest. Neist viis oli nõukogu enda väljapakutud kandidaadid, viis lisandus avaliku konkursiga.

«See lisandunud viis ületas ootusi, sest kusagil tööportaalis me ei kuulutanud. Meie eesmärk oli leida kandidaate nende hulgast, kes vastavas valdkonnas juba tegutsevad,» selgitas Annuk, kelle sõnul on nõukogul nüüd aega veidi üle nädala, et valida välja kaks lõppvooru pääsejat.

Annuki sõnul on nelja kandidaadi hulgas kaks meest ja kaks naist. «On ka tuntud nimesid ja ka Ahhaa töötajate seast üks kandidaat,» tunnistas ta, lubades, et peale järgmist nõukogu koosolekut võib kahe järelejäänud kandidaadi nimed avalikustada.

Kandidaatide saadetud visioonid jätsid Annuki sõnul nõukogule hea mulje. «Inimesed on suutnud lahti mõtestada, milline Ahhaa nägu peaks olema ja kuhu poole liikuda,» lausus Annuk ja märkis, et uue juhi võtmesõna on koostöövõimekus.

Nõukogu saab uuesti kokku 23. mail ja peale seda loodetakse välja öelda, mis kuupäevast on Ahhaal uus juht olemas. «Oleme pannud paika kaks tärminit: hea stsenaariumi korral võiks ta olla ametis septembrist, aga kui üleminek on keerulisem, siis uuest aastast,» selgitas Annuk, kelle sõnul on kõik kandidaadid praegu tööga koormatud.    
                 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles