Antoniuse õue tuleb väike väliraamatukogu

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antoniuse gildimaja.
Antoniuse gildimaja. Foto: Sille Annuk

Paari nädala pärast algab Antoniuse õuel suvehooaeg ja tänavu on seal mõtet pikemalt peatuda, näiteks midagi mõnusat lugeda.

Antoniuse õuel hakkab 20. mail tööle väliraamatukogu, lugeda võib kas samas töötavas kohvikus või võrkkiiges.

Õueraamatukogu lugemisvara loodab Antoniuse gildi ja õuega tegelev Tartu loomemajanduskeskus saada tartlastelt. Oodatud on nii ilu-, aime- kui ka lastekirjandus ning ka näiteks moe-, teadus-, loodus- ja kirjandusajakirjad.

«Ootame väliraamatukokku selliseid raamatuid ja ajakirju, mida on väljas ajaviiteks mõnus sirvida,» selgitas Tartu loomemajanduskeskuse projektijuht Ave Anniste.

Raamatukogus leiduvat lugemisvara saavad huvilised nautida Antoniuse suveõue mõnusas keskkonnas. «Me ei eelda, et väliraamatukogust hakatakse raamatuid ka koju viima,» märkis Ave Anniste. «Aga kes soovib seda teha, siis palun, keelatud see pole.»

Õueraamatukogus töötajat pole, ettevõtmine on üles ehitatud usaldusele. Sellepärast tuleb raamatute annetajatel arvestada, et suve lõpus ei pruugi nad enam mõnd annetatud raamatut tagasi saada.

Esimesed annetused on juba kohal, enne pühi toodi loomemajanduskeskusse paar esimest väikest kasti raamatutega. Kastidest paistis lasteraamatuid ja vene ajal välja antud ilukirjandust.

«Me ei karda, et inimesed uputavad meid raamatutega üle,» muheles Ave Anniste. «Meil on oma maastikuarhitektid, kes lubasid väliraamatukogule riiulid teha.»

Antoniuse suveõuele on kavas paigaldada karussell, laste liivakasti asemele kivikast ja võrkkiiged.

Suveks avab maitseelamuse koda seal kohviku ning uksed teeb lahti käsitööpood.

Kõik võivad toetada
• Antoniuse õuel mai teises pooles avatavasse väliraamatukokku saavad tuua huvitavat lugemisvara kõik tartlased.
• Raamatud ja ajakirjad võib tuua Tartu loomemajanduskeskuse Kalevi 15 esimese korruse fuajeesse (Disainimaja pood, lahti E–R 10−17.30, L 10−16) ja ka Antoniuse õue meistrite maja fuajeesse (Lutsu 3, T−R 12−18).
Allikas: Tartu loomemajanduskeskus
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles