Tartus põles tühjalt seisev sõjaväehoone

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus Ülejõe linnaosas Kasarmu tänaval põles esmaspäeval vana tühjalt seisev sõjaväekasarmu söökla, esialgsetel andmetel inimesed kannatada ei saanud.

Päästjad said väljakutse sündmuskohale kell 17.41, kuid päästeautode saabudes oli linna kohal juba võimas suitsusammas üleval.

Pole teada, mis täpselt hoones põles, kuid teadaolevalt leidub seal palju prahti ja vanu autokumme. Järelkustutustööd kestavad veel vähemalt paar tundi.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Evelin Uibokand teatas, et päästjate saabudes põles ühekordse hoone (15x40m) katus lahtise leegiga ning hoonest tõusis suur suitsupilv.

«Tartu linnas Puiestee ja Kasarmu tn piirkonna inimestel palume hoida majade aknad-uksed kinni, kuna tulekahju suits on mürgine ja tervisele kahjulik. Tuulega levib suits Narva mnt ja Supilinna suunas, mistõttu palume ka seal liikuvatel inimestel olla tähelepanelik,» rääkis Uibokand.

Põlengut kogunes vaatama paarsada inimest, kohal viibinud Postimehe ajakirjaniku sõnul oli tunda kummi põlemise haisu.

Kuna üle tänava veeti tuletõrjehüdrandi juurde voolikut, suleti liiklus ja autod suunati ümber, mistõttu ümbruskonna tänavatel tekkis suur liiklusummik. Pikad autoderivid seisid Kasarmu ja Puiestee tänava nurgal ning Jaama ja Roosi tänaval, liiklust reguleeris politsei. Roosi ja Puiestee tänav olid liiklusele suletud.

Lõuna päästekeskuse teatel pole praeguse seisuga infot kannatanutest. Kustutustööd käivad, sündmuskohal töötavad päästjad Tartust, Tõrvandist ja Tabiverest, päästetöid juhib Tartu operatiivkorrapidaja.

Postimehe ajakirjaniku teatel oli Supilinn õhtul paksult tossu täis ja kärsahaisu oli tunda ka Tartu kesklinnas.

Kell 18.25 piiras politsei põlengukoha lindiga ja pealtvaatajad, kelle seas on ka hulgaliselt lapsi, tõrjuti kaugemale. Kohal viibinud Postimehe ajakirjanik märkis, et osade tartlaste jaoks oli päike keset päeva looja läinud, kuna kohati katatis taevast läbitungimatu suitsupilv.

Kell 20.26 teatas Lõuna päästekeskus, et tulekahju lokaliseeriti kell 19.56, ent järelkustutustööd vältavad veel vähemalt paar-kolm tundi. Tulekahju leviku oht lähedalasunud rehvitöökojale ja elumajadele peatati. Päästjad manitsesid siiski kõiki Ülejõe linnaosa ja Supilinna elanikke, et nad jätkuvalt aknaid-uksi kinni hoiaksid, sest põlengupaigast immitseb jätkuvalt tulekahjusuitsu ja selle sissehingamine pole kindlasti tervisele kasulik.

Lõuna päästekeskus teatas kella üheksa ajal, et päästetöö juhi sõnul võivad järelkustutustööd kesta kuni südaööni. Kustutstööde lõpuni on liikluseks suletud Kasarmu tänav ning Roosi ja Peetri tänava ristmik. Tulekahjult enam ulatuslikku suitsu ei levi.

Põlengu süttimispõhjuse peab selgitama alustatud menetlus. Hiljem teatati, et kustutustööd lõppesid kell 00.30 ööl vastu 1. maid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles