Tudengipäevade kastironimise võistlus tõi uue rekordi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu kevadpäevade pikkade traditsioonidega kastironimise võistlusel polnud täna meestel esikolmikusse asja. Kolm esimest kohta võitsid naised, kes kõik ületasid ka senise kastironimise võistluse rekordi.

Kevadpäevade meediajuht Liina Liiv tõdes, et sel aastal pakkus õrnem sugu meestele tõesti päris tõsist konkurentsi. Kui mullune võitja oli mees, kes püstitas 28 kastiga uue võistluste rekordi, siis sel aastal kukutas võitjaks tulnud Krista Treial tema tulemuse kolme kastiga.

Esikoha andis 31 kasti, teiseks tulnud Sigrit Sepa tulemus oli 30 ja Kati Kuld paltseerus 29 kastiga kolmandaks. See 31 üksteise otsa laotud kasti oli üsna aukartustäratavalt kõrge torn, tõdes Liiv.

Kastironimise võistlus näeb lühidalt kirjeldades välja selline, et köie abil julgestatud inimene hakkab enda alla laduma õllepudelite kaste, tõustes nii üha kõrgemale. Abilised annavad võistlejale kätte üha uusi kaste. See püüab samal ajal säilitada tasakaalu, sest kastitorn muutub üha ebastabiilsemaks. Ühel hetkel saabub nö. inimvõimete piir ja kastitorn kukub mürinal ümber. Inimene jääb turvaköie otsa rippuma ning ta lastakse tasapisi maa peale tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles