Nordecon siiski allkirjastas Tartu Idaringtee ehituslepingu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idaringtee teekond ümber Tartu.
Idaringtee teekond ümber Tartu. Foto: Tartu linnavalitsus

Eile pärast kella nelja andis ehitusfirma Nordecon digiallkirja Idaringtee esimese ehitusala ehitus- ja projekteerimislepingule ja eile hilisõhtul pärast lehe trükkiminekut oli kavas lepingule anda ka Tartu linna allkiri. Lepingu maht on 18,4 miljonit eurot.

Nordeconi varasem seisukoht oli, et lepingut ei saa allkirjastada pakkumise jõusoleku tähtaja möödumise tõttu, küll oli Nordecon allkirjastanud maanteeametiga postimaja liiklussõlme 19,37 miljoni eurose ehituslepingu.

Murrang tuli pärast seda, kui linn ja majandusministeerium asusid mõlemad seisukohale, et ühishanke puhul, nagu maanteeamet ja linn olid seekord korraldanud, ei saa ehitaja sõlmida lepingut vaid ühe hanke osa kohta, ja plaanisid järgmise ehitaja otsimise vajaduse korral nõuda Nordeconilt hinnavahe sisse. Näiteks teiseks jäänud Merko pakkumine ületas Nordeconi pakkumist umbes 6 miljoni euro võrra.

Tartu abilinnapea Raimond Tamm ütles eile, et linna järgmine eesmärk on sel nädalal allkirjastada ka selle ehitusala ehitusjärelevalve leping ja jõuda võimalikult kiiresti esimese töökoosolekuni.

Linnavalitsuse kinnitusel ulatub ringtee esimene ehitusala Võru ja Ringtee tänavate ristmikust kuni Turu tänaval asuva Tartu vanglani. Ehitatav lõik on kaks kilomeetrit pikk ning 2+2 sõidurajaga. Tööde käigus ehitatakse välja ka Võru tänava eritasandiline ristmik koos rampide ja viaduktiga, Jalaka ja Tähe tänava fooriristmikud, kergliiklusteed, tänavavalgustus ja sademeveekanalisatsioon.

Aprilli keskel allkirjastas linn ka idapoolse ringtee teise ehitusala projekteerimise ja ehitamise hankelepingu, mis hõlmab teelõiku Turu tänavalt vangla piirkonnast kuni Lammi teeni. Tööde hulka kuulub ka üle Emajõe rajatav sild.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles