Pedagoogi kaebekiri tuli koolidirektorile üllatusena

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää.
Otepää. Foto: Ülle Kübarsepp

Otepää gümnaasiumis inglise keele õpetajana töötav Urmas Alenderi viimane abikaasa Helje Kaskel süüdistab kooli juhtkonda kiusamises ning tegi kohalikule vallavolikogule sellekohase märgukirja. Kooli direktorile Aivo Meemale saabus probleemitõstatus aga üllatusena, sest omavahelistes vestlustes polevat Kaskel kirjas märgitud probleeme käsitlenud.


Tänavu 26. jaanuaril saatis Kaskel Otepää vallavolikogule kirja pealkirjaga «Ebakompetentsus Otepää Gümnaasiumi juhtkonnas», milles ta enda sõnul soovib pöörata tähelepanu mõningatele tõsistele probleemidele, kirjutab

LõunaLeht

.



«Olles elanud Otepää Gümnaasiumi sisekliimas 2007. a novembrist, pean ma kurvastusega tunnistama, et õpetajad on kooli juhtkonna ebakompetentsuse ja madalate palkade tõttu demoraliseeritud – nad on pidevalt rahulolematud ning teevad oma tööd sügava tülpimusega,» kirjutab Kaskel.



«Õppenõukogudes tõstatatud probleemid surutakse direktori ja õppealajuhataja poolt lihtsalt alla, uut hindamisjuhendit tehakse juba mitmendat aastat jne,» seisab kirjas.



Kaskeli tõsiseimad süüdistused puudutavad suhteid õppealajuhatajaga ning palga vähendamist. Hiljuti teatanud direktor Meema talle varasemate kokkulepete tühistamisest ning palga kärpimisest kolmandiku võrra. Ettekäändeks toonud koolijuht  rasked ajad majanduses.



Direktor Aivo Meema sõnul ei ole õpetajate töötasud võrreldes 2008. aastaga Otepää gümnaasiumis ei tõusnud ega ka langenud, niisamuti Helje Kaskeli puhul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles