Mängutoas valvab turvakodu lapsi ingel

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Selleks ajaks, kui täiskasvanud said pikkade kõnedega ühele poole, olid Tartu laste turvakodu poiste Matti ja Kevini akud vaikselt paigal istumisest nii energiat täis laetud, et nad vuhisesid selle maandamiseks mööda maja ja värskelt remonditud mängutuba ringi nagu sihi kaotanud püssikuulid.

Tormamine oli küll pisut keeruline, sest turvakodu väike maja oli eile täis külalisi, kes tulid värskendatud teist korrust uudistama, ja poistel tuli kenasti riides inimeste vahelt läbi loovida.

Mittetulundusühingu Kolm Kommunikatsiooni liikmed Liina Reinsaar (vasakult), Janne Jaagant ja Berit Neuhaus algatasid eelmise suve lõpus heategevusaktsiooni. Eesmärke oli neil kolm: teha maja teisel korrusel sanitaarremont, leida uusi partnereid-vabatahtlikke, kes ka edaspidi lastele appi tuleksid, ning inimesi turvakodu olemasolust laiemalt teavitada.

Kõik läks kenasti korda. Sularaha annetati üle 4300 euro ning sponsorite hulgas oli nii eraisikuid kui ettevõtteid. Raha korjamiseks korraldati koguni neli kontserti. Lisaks toetati veel materjalide ja tööga – näiteks IT-firma palkas turvakodule ehitusmehed, kes tegid professionaalidena remondi tunduvalt lihtsamaks.

Ruume korrastati üheksa, nende hulgas mängutuba, mille seinale maalis kunstnik Helina Toater detailse puu, oksal laste üle valvav ingel ning juurte vahel turvakodu maskott kilpkonn. Ka juhataja Piret Värno lemmikloom konn on puust pisut eemal lehe all koha leidnud.

Plaanivälisena sai korda tehtud keldris asuv emade köök, mis kasvatajate sõnul oli varem olnud kohutav, nüüd aga ei jää alla ühegi kodu kokkamisnurgale.

Päris kõik veel siiski korda ei saanud. Reinsaar rääkis, et tegelikult oleks vaja üle värvida ka teise korruse koridoriseinad ning paljudest tubadest on puudu kardinad. Toetajate tordisöömisele ja majaekskursioonile kutsumisega pandi eile esialgu kampaaniale punkt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles