Tartus näeb Ungari filme

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal, 17. - 19. aprillini peetakse Tartus järjekordseid Ungari filmipäevi. Seanssidele on huvilised oodatud Tartu loomemajanduskeskusesse.

Järjekorras üheksandad Ungari filmipäevad tutvustavad ungari uuemat filmikunsti, vahendas linnavalitsuse pressiteade. Sel aastal on filmipäevade tähelepanu keskpunktis ungari kirjandusteoste ekraniseeringud.

Näha saab nii klassika kui ka uue kirjanduse adaptatsioone, sh. eesti keeldegi tõlgitud Zsigmond Móriczi romaani «Sugulased» ja Attila Bartisi romaani «Rahu» filmiversioone. Samuti leiab kavast eelmiste filmipäevade külaliste Ferenc Töröki ja Szabolcs Hajdu uued filmid ja viimaste aastate lühifilmide paremiku.

Kolmapäevane programm läheb üle filmiööks, mil linastub kolm Ungaris äärmiselt populaarset filmi. Filmipäevad lõppevad neljapäeva õhtul Ungari rahvamuusikaansambli Csürrentő kontserdi ja tantsutoaga.

21. aprillil peetakse aga Teatri kodus (Lutsu 2) teistkordselt Ungari lastefilmipäeva, mille käigus näeb ungari tuntumaid animafilme. Lastefilmipäev algab kell 11 ja linateosed on eestikeelse sünkroontõlkega. Päeva lõpetab ungari tantsutuba väikestele ja suurtele.

Täpsemalt programmist filmipäevade kodulehelt aadressil www.ungarikino.org.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles