Minister soovitab turundusega tegelda

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minister Juhan Parts Tallinna ja Thbilisi vahelise lennuliini avamisel 9. aprillil.
Minister Juhan Parts Tallinna ja Thbilisi vahelise lennuliini avamisel 9. aprillil. Foto: Toomas Huik

Majandusminister Juhan Parts ütles eile, et ei pea Tartu ja Tallinna vahelisele lennuliinile riigi dotatsiooni maksmist õigustatuks, sest see ühendus pole regionaalpoliitiline probleem nagu lennuühendus saartega. Alternatiivi pakub nii riigi doteeritud rongiühendus kui kommertsalustel toimiv bussiühendus.


Küll ütles Parts, et võitles Tartu lennujaama kordategemise eest ja ta tahaks väga, et seda ka kasutataks: «Mis me muidu sellest tegime.»

Riik jätkab ka Tartu lennujaama nagu teistegi regionaalsete lennujaamade töö toetamist, sest ükski neist ei suuda end selleta ära majandada.

Kuhu ja kuidas peab Tartust lendama rahvuslik lennufirma Estonian Air, ei ole aga tema asi ette öelda.

«Väga selgelt peab lennuettevõtte puhul vahet tegema ärilise juhtimise ja omaniku rolli vahel. Kui need segi ajame, kuhu jääb siis juhtkonna vastutus,» ütles Parts. «Ei ole mõtet rääkida käsuliinist, et riik omanikuna laseb lennata Tartusse.»

Minister ütles, et on valmis kahe käega alla kirjutama Vanemuise juhi Paavo Nõ­gene eile Tartu Postimehes ilmunud lennundusteemalisele artiklile.

«See hoiak, et vaja on paremat turundust, on väga mõistlik,» ütles majandusminister. «Mina sooviks küll, et linna ja lennuettevõtete esindajad võiksid selleks kokku tulla ja Vanemuise juhataja võiks seal pidada inspiratsioonikõne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles