Galerii: Tartus koorusid puudelt kudumid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu keskkonnahariduse keskuse 10. sünnipäeva tähistamine. Sündmustenädala «Vaata linna, märka loodust!» raames toimunud kudumisgrafiti pidulik harutamistseremoonia. Pildil keskkonnahariduse keskuse juhataja Janika Ruusmaa ja Tartu linnapea Urmas Kruuse.
Tartu keskkonnahariduse keskuse 10. sünnipäeva tähistamine. Sündmustenädala «Vaata linna, märka loodust!» raames toimunud kudumisgrafiti pidulik harutamistseremoonia. Pildil keskkonnahariduse keskuse juhataja Janika Ruusmaa ja Tartu linnapea Urmas Kruuse. Foto: Margus Ansu

Tartus keskkonnahariduse keskuse ees harutati täna õhtupoolikul omamoodi kampsuneid, mis katsid mitmeid pargipuid. Kampsunid pandi puudele eile.

Sõnavõttudes leiti, et puutüvede katmine kudumisgrafitiga ei ohusta selle lühikese aja jooksul kuigivõrd nende kandjaid, küll aga kutsusid need linlasi üles märkama puid ning mõistma nende tähtsust linnaruumis.

Puudelt maha keritud lõng ei rända aga sugugi prügikasti. Maarja küla elanikud pakkusid lahkesti välja, et nad võivad lõngast kududa vaibad. Lõnga saab keskkonnahariduse keskus vaipadena tagasi siis, kui valmib nende uus maja.

Harutamisele järgnes jalutuskäik sealsamas pargis, kus asjatundjad andsid ülevaate sealsamas kasvavatest puudest.

Kudumisgrafiti puudele asetamine ja selle eemaldamine oli üks sündmus, mille Tartu keskkonnahariduse keskus korraldas oma 10. sünnipäeva tähistamise puhul. Enamikule puudest jäid villased kampsunid selga ka pärast lõnga harutamise tseremooniat, et veel rohkem inimesi märkaks sel moel loodust enda ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles