Piltuudis: puud uhkeldavad triibuliste kampsunitega

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kudumisgrafiti talgud Kompanii 10 esisel haljasalal (pildil Terje Ong(redelil) ja Kerli Irbo kudumeid kokku traageldamas).
Kudumisgrafiti talgud Kompanii 10 esisel haljasalal (pildil Terje Ong(redelil) ja Kerli Irbo kudumeid kokku traageldamas). Foto: Sille Annuk / Postimees

Ilmselt võttis ilmataat keskkonnahariduse keskuse juubeliüritust väljakutsena, sest hakkas täna puude tüvede ümber kampsunite õmblejatele järjekindlalt peenikest lumekribu kaela puistama.

Kampsuneid ehk triibulisi ja erksavärvilisi kangajuppe kooti-heegeldati juba veebruarist saadik. Umbes nädal tagasi märgiti nendega ära üks kask Lille tänaval number 10 krundil, sest sinna kavandatakse keskkonnahariduse keskuse uut maja.

Ka praeguses asukohas Kompanii 10 said kuus jämedat pargipuud kirkalt kaunistatud. Keskkonnainfo spetsialist Terje Ong (redelil, tema kõrval Kerli Irbo) rääkis, et umbes nii palju puid oligi plaanis keskuse kümnenda sünnipäeva puhul kudumitesse mässida, kuigi vahepeal tundus, et võib-olla jääb materjali pisut väheks.

Kui arvestada kõiki, kes tõid lõnga, kudumijuppe või käisid kudumas, on ettevõtmisesse kaasatud umbes 30 inimest.

Keskuse töötajad hakkavad nüüd puudel hoolsalt silma peal hoidma, sest neist jupikestest on plaanis uude majja õmmelda vaip ning seetõttu peab kudumid enne maha võtma, kui need inetuks või kasutuskõlbmatuks muutuvad.

Teisest küljest ei oleks ka ilus, kui kudumid ripendama ja narmendama hakkavad. Igatahes arvas Ong, et paariks kuuks jäävad need kindlasti veel oma ülesannet täitma ja linnalooduse tähtsust meelde tuletama.

Homme ootavad keskkonnahariduse keskuse inimesed kõiki õnnitlejaid kell 16 kudumitesse mähitud puude juurde, et üheskoos see maastikukunstiteos avada ja sünnipäeva tähistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles