Sakkov esitas tartlastele viimase hoiatuse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Sakkov.
Erik Sakkov. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tartlaste kasina lennuhuvi tõttu kaalub Estonian Air Tallinna-Tartu lennuliini sulgemist. Kui lähema kahe kuu jooksul reisijate arv ei kasva, sulgeb firma liini jaanipäevast.

«Kui inimesed ei lenda, siis polegi midagi teha. Estonian Airil ei ole enam ühtegi põhjendust, miks sellele liinile peale maksta,» tõdes AS-i Tallinna Lennujaam juhatuse liige Erik Sakkov.

Rahvusliku lennukompanii jaoks tuleks liin omadega nulli kui täituvus oleks vähemalt 65 protsenti ehk 1100 reisijat kuus. Paraku lendas veebruaris pealinna ja Emajõelinna vahet 517 inimeste ning märtsis oli reisijaid 706.

«Mure on väga suur,» tunnistas Sakkov, kinnitades, et firmal on liini kinnipanekuga tõsi taga. «Jube kahju oleks kui kõik see suur töö ja vaev läheks kassi hänna alla,» sõnas Sakkov lennuliini käivitamisest rääkides.

Liin on tema sõnul mõeldud lendamiseks Estonian Airi võrku. «Et saabuda Tartust Tallinna lennujaama ja lennata paarikümne minuti pärast edasi.» Paraku ei pargi suur osa tartlastest ja lõunaeestlastest oma autot lendama minnes mitte Tartu, vaid jätkuvalt Tallinna lennujaama parklasse.

Tartu lennujaama pidamine on juhatuse liikme kinnitusel samuti regionaalpoliitiline projekt, mis hakkaks ära tasuma alles siis, kui reisijate arv Tartust jõuaks aastas poole miljonini.

«Ma soovin siiralt, et see liin alles jääks, kuid see sõltub üksnes tartlastest,» lisas Sakkov lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles