Tartu Ülikooli uus füüsikahoone läheb maksma 16,9 miljonit

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli uue füüsikahoone arhitektuurikonkursi võidutöö autorid on Ott Kadarik ja Villem Tomiste. Tegemist on võistlustöö piltidega ning arhitektide sõnul on vahepealne ümbertegemine ja vastutulek ülikooli soovidele lahendust osaliselt muutnud.
Tartu Ülikooli uue füüsikahoone arhitektuurikonkursi võidutöö autorid on Ott Kadarik ja Villem Tomiste. Tegemist on võistlustöö piltidega ning arhitektide sõnul on vahepealne ümbertegemine ja vastutulek ülikooli soovidele lahendust osaliselt muutnud. Foto: TPM

Eile sõlmis Tartu Ülikool projekteerimis- ja ehituslepingu osaühinguga Astlanda Ehitus. Firma ehitab uue füüsikahoone valmis kahe aastaga.

Tartu Ülikooli hangete ja arendustalituse juhataja Heiki Pageli sõnul tuleb uus füüsikahoone Maarjamõisa väljale, keemiahoone lähedale. «Kõigepealt alustame projekteerimistöödega, reaalse ehituseni jõuame ilmselt paari-kolme kuu pärast,» teatas Pagel pressiesindaja vahendusel.

TÜ füüsika instituudi direktor Marco Kirm lisas, et uude majja kolivad füüsikud nii füüsika instituudist Riia tänava lõpus kui ka Tähe tänava õppehoonest.

«Uues füüsikahoones luuakse instituudile teadustööks ja õpetamiseks vajalikud kaasaegsed tingimused, mida võib võrrelda maailma tippülikoolidega.»

Samuti loob paiknemine keemiahoone, tehnoloogia instituudi ja Biomeedikumi vahetus naabruses füüsikutele ülisoodsad võimalused interdistsiplinaarseteks uuringuteks, mille käigus sünnib tänapäeval enamik suuri avastusi ja innovaatilisi tehnoloogiaid, lisas Kirm.

Rajatava maja suletud netopind on 12390 ruutmeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles