Töötud hooldajad saavad hooldekodus rakendust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Hooldekodu loob peagi neli ajutist töökohta praegu töötu staatuses hooldajatele, keda rakendataks teenuste arendamisel ja uute teenuste osutamisel.

Ajutiste töötajate põhitegevuseks on abi osutamine uutele klientidele hooldekodu teenuste kasutamisel ja iseseisval toimetulekul, vahendas linnavalitsuse pressiteenistus. Tööleasumise võimalust pakutakse eakate ja puuetega isikute tööealistele hooldajatele, kes ei tööta.

Hooldekodusse ajutiste töökohtade loomisega püüame kaasa aidata hoolduskoormusega inimeste tagasitoomisele tööturule, rääkis eakate ja puuetega inimeste hoolekandeteenistuse juhataja Indrek Sooniste. «Meie praktika näitab, et hooldamise kõrvalt ei ole kerge tööle asuda. Selleks ajaks, kui hooldaja on tööl, pakume hooldatavatele koduhooldust.»

Ajutiste töökohtade loomine ja asendushoolduse pakkumine aitavad Sooniste hinnangul kaasa hooldajate püsimisele tööturukonkurentsis ja võimaldavad neil näidata oma tööoskusi.

Töövestlustele hooldekodus suunab hooldaja linnavalitsuse sotsiaalabi osakond. Töölepingud sõlmitakse tähtaegselt kuni 20. detsembrini 2012. Tööleasujatele makstakse täistööajaga töötamise eest miinimumpalka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles