Esitajate liit süüdistab Olerexi varguses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olerex.
Olerex. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Loomingu esitajate õiguste kaitsmise eest seisev MTÜ Eesti Esitajate Liit kaebas ASi Olerex kohtusse, leides, et firma on oma reklaamis rikkunud muusikakasutuse õigusi. Tanklakett endal süüd ei näe.

«Erimeelsus puudutab Olerexi muusikakasutust, aga käimasoleva kohtuvaidluse tõttu ei taha ma seda veel kommenteerida,» ütles Eesti Esitajate Liidu tegevjuht Urmas Ambur.

Ta lisas, et Eesti Esitajate Liit peab Olerexi eksimust tõsiseks. «Kuidas teile meeldiks, kui teilt midagi varastataks? Täpselt sama tõsine oli Olerexi eksimus,» lausus Ambur.

ASi Olerex avalike suhete juhi Maily-Maria Kiviselja sõnul puudutab hagi Olerexi mullu suvel eetris olnud telereklaami, kus kasutati 60ndatest pärinevat ansambli Virmalised lindistust. Reklaamis kasutatud muusika esitamisõigusega seotud asjaajamine ning selle eest tasumine oli Olerexi partneri OÜ Telepoiss kohustuseks ning Olerexil oma partnerile etteheiteid pole.  

«Meie parimate teadmiste kohaselt omandas reklaamklipi valmistaja autoriõiguste omanikult kõik ansambli Virmalised loo kasutamisega seotud õigused, aga arusaamatus on tekkinud sellest, kas Virmaliste autoriõiguste omaniku õiguste hulka kuuluvad ka esitajaõigused või mitte,» selgitas ta.

MTÜ Eesti Esitajate Liit ja AS Olerex on püüdnud erimeelsusi lahendada läbirääkimiste käigus, kuid tulemusteta ning seetõttu pöördus liit kohtusse.

«Meie jaoks on tegemist kahetsusväärse arusaamatusega. Seni on kõigi meie reklaamides kasutatud materjalide autoriõiguste soetamine kulgenud sujuvalt ja ilma igasuguste probleemideta,» lisas Maily-Maria Kiviselg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles