Muuseum näitab filme kunstnikest

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu kunstimuuseum pani «Eesti Film 100» tähistamiseks kokku sarja «Kunstnikud kaameras» ning hakkab igal neljapäeval näitama eesti kunstnikest tehtud filme.

Muuseumi kinnitusel sai sarja esimest linateost näha 16. veebruaril ning see jutustas Jaan Toomikust. 29. märtsil kell 17.30 jätkub filmisari skulptor Ülo Õuna (1940-1988) loominguga.

Programmi mahub lausa kolm linateost: 29 minutit pikk «Ülo Õunaga» (1985, J. Olep, A. Iho), «Mitme kandiga Õun» (1984, A. Iho) ning «Ülo Õun. Pildi sisse minek» (1986, A. Kala, K. Hiir).

Filmidele teeb lühikese sissejuhatuse kunstumuuseumi näitusemaja juhataja Reet Pulk-Piatkowska.

Sarja «Kunstnikud kaameras» valikus on autorid, kelle töid saab originaalis vaadata praegu avatud suurnäitusel «Inimene poolsajandis», kus on väljas esinduslik valik viimase 50 aasta Eesti kunstist.

Filmid annavad lisadimensiooni eksponeeritule, tuues esile kunstniku kui inimese ja pakuvad tema isiku kaudu lisainterpretatsioonide võimalusi ka tema loomingule.

Tartu kunstimuuseum plaanib jätkata filminäitamisega neljapäeva õhtuti kuni maikuu lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles