Miks lahkuvad linnaliinibussid vahetult enne rongi saabumist?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu vaksal.
Tartu vaksal. Foto: Sille Annuk / Postimees

Miks väljub number 20 buss rongijaamast kolm minutit enne, kui jõuab sisse õhtune, kell 19.33 saabuv Tallinna-Tartu kiirrong, ning järgmine buss rongijaamast läheb alles poole tunni pärast? 

Vastab Tartu linnavalitsuse ühistranspordi spetsialist Jane Anton:

Rongi sõiduplaane aeg-ajalt muudetakse ja meie sõiduplaan on kehtestatud eelmise aasta augusti lõpus. Kui vahepeal on rongiaegu muudetud, siis me kohe sujuvalt bussiaegu ei muuda, sest teatmikke ja sõiduplaane peab siis uuesti trükkima ning see on väga mahukas ja kulukas töö.

Iseenesest pole pool tundi pärast rongi saabumist ka väga hilja, sest rongi pealt mahatulek võtab aega. Parem on ikkagi ajavaru.

Tartu-suuruses linnas jõuab rongijaamast jalgsi 15 minutiga kesklinna, nii et pool tundi bussi ootamist ei tundu reisijatele ilmselt kuigi otstarbekas.

Mhmh. Aga ma uurin, miks graafik seal selline on.  

Mida täpsustada saite?

Nihe graafikus ongi tekkinud rongiaegade muutusest. Augusti lõpust kehtima hakanud graafikus arvestasime neid rongiaegu, mis Edelaraudtee meile kevadel saatis. Siis jõudis rong Tartusse kell 19.42 ning kell 20 väljuv buss oli ideaalne, aga vahepeal on rongiaeg muutunud.

Mis te nüüd ette võtate?

Järgmise sõiduplaanide muudatuse teeme maikuus ning uus graafik kehtib juunist. Seal võtame kindlasti uusi rongiaegu arvesse. Jooksvalt on bussiaegu rongiaegadega keeruline kohandada, nii et ootame ära kevadise uue graafiku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles